Zoekveld

Recept
10 personen     50 minuten

Moerbei verwennerij

Muffin erbij!

Recept
2 personen     12 minuten
Weetje

Zonnebloempitten

03 okt 2016

Pit waar zon in zit!

Pitten vormen een belangrijke bron van eiwitten, vitamines en mineralen! 
Ze zijn meestal afkomstig uit warmere oorden en we eten ze beter niet in al te grote hoeveelheden. Vaak worden pitten gecombineerd met graanproducten. Ze worden dan meegekookt en zijn dan beter verteerbaar. Pitten in salades zorgen voor meer smaak. Voor een optimale smaak en vertering worden pitten het best geroosterd tot ze een licht goudbruine kleur vertonen. Zonnebloempitten zijn afkomstig van de zonnebloem, die het beste in een mediterraan en dus zuiders klimaat groeit. De pitten zijn rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren. Voor het menselijk lichaam vooral een extra ondersteuner in de zon arme seizoenen. Je haalt dan als het ware wat zon uit deze overheerlijke pit!

Met de zonnebloempit breng je de zon in je lijf!

Zonnebloempitten zijn onmisbaar in je keuken!

Al zin om je eigen spread te maken met zonnebloempitten? Check ons recept 'Paprika spread!’.

Heb je vragen? Volg je hart en neem contact op!

Contact  printen
Deel deze pagina