Zoekveld

Weetje
Uien om van te huilen zo lekker!

UI

Uien oogst, waarom zo gezond?

Weetje
Lekker Bio natuurlijk!
Weetje

Witlof

03 okt 2016

Lof voor je lijf!

 

Zeg maar wat je wil, het is er in het rood en in ’t geel én we noemen het wit-lof!

Maar waarom is geel- of rood- lof eigenlijk wit?
Ooit een veld met lof gezien? Nee, klopt, want dit licht bittere prachtvoer groeit namelijk in het donker en is natuurlijk gelijk antwoord op deze vraag.

‘Bitter in de mond houdt je hart gezond!’

Lof en lof voor het Milieu
Hier worden we ook blij van, Lof heeft een enorm lage milieubelasting! Dus Lof eten is niet alleen gezond voor jou maar is ook een bewuste keuze die ten goede komt van het milieu. Eet zoveel mogelijk voedingsmiddelen met een lage milieubelasting, dan draag je een klein extra steentje bij aan een 'betere wereld'.

Zijn jouw smaakpapillen gericht op zoet of…?

Bij de meeste mensen zijn de smaakpapillen gericht op zoet waardoor de zoetbehoefte alleen maar groter wordt plus het gegeven dat je smaakpapillen steeds minder gaan ‘proeven’. Hierdoor vinden velen een ‘bittere smaak’ steeds minder prettig. Maar zodra je zou minderen of stoppen met ‘geraffineerde suikers’, dan zul je na enkele weken weer veel meer smaaksensaties gaan beleven en dus ook de bittere nuances weer gaan waarderen. Trouwens, wist je dat biologisch geteelde gewassen gemiddeld meer bitterstoffen bevatten en hiermee dus ook meer tonicum voor jouw spijsvertering aandragen?

Extraatjes én leuk om te weten:

Nieuwsgierig naar ons recept 'Lof voor je lijf' recept? 

 

Heb je vragen? Volg je hart en neem contact op!

Contact  printen
Deel deze pagina