Zoekveld

Recept
4 personen     25 minuten

Potje puree pastinaak

Stampot is veel groente eten!

Weetje
Klinkt gek, is super lekker!
Blog

Succesverhaal

22 nov 2016

Mijn helende reis bij Bloei en Leef!

Rugzak zwaar? Nee, helend! 

“Durf te staan voor wie jij wilt zijn, geloof in jezelf”. Woorden die ik tegen anderen zei als ze een moeilijke periode doormaakten, zich onzeker voelden om keuzes te maken. Hoe harder ik deze woorden zei naar een ander, hoe minder ik er zelf in ging geloven. Hoe verder ik verwijderd raakte van mezelf. Ik geloofde deze woorden voor een ander maar niet voor mezelf. En dan komt het oude gezegde om de hoek kijken,”Als je niet van jezelf kunt houden, hoe kun je dan van een ander houden”. En zo heb ik bij Bloei en Leef een 'reis' gemaakt die ik nooit had willen missen én heel graag met jou deel. 

‘Maaike-Yoga’
Ik volgde al enkele jaren trouw elke week een yoga les van Maaike. In het begin met een oordeel naar mezelf, het moest goed zijn, mooi eruit zien. Maaike liet mij inzien dat het daar juist niet omgaat. Het gaat juist om lief zijn voor je lijf, dan zorg je er goed voor en dan ziet het er automatisch mooi uit. Bij mijn wekelijkse yogamoment voelde ik hoe mijn binnen wereld ervoor stond. En ik werd daar soms heel verdrietig van. Omdat er elementen in mijn leven waren waar ik maar geen grip op leek te krijgen, hoe hard ik ook werkte. Ik snapte het niet,ik deed toch zo mijn best?! Ik had zoveel dingen die ik wel wilde doen maar het niet durfde. 

Hartverwennend Detox-Yoga Weekend
1 van die dingen was een yoga detox weekend. Maaike had me al wel eens benaderd of het wat voor mij zou kunnen zijn. Maar ik durfde de stap niet te nemen. Tot begin dit jaar. Ik was zo vast gelopen in patronen, wilde  voor het eerst in mijn leven alleen weg, wat dagen voor mezelf en ik zou wel zien waar het schip dan strandde, dacht ik. In de voorbereiding van de het weekend kreeg ik fijne begeleiding, zowel middels adviezen en aanreikingen via  een praktisch document dat ik er meerdere momenten op een dag bij pakte, maar ook dagelijks een mailtje en als ik een vraag stelde had ik snel een  antwoord. En toen het weekend…. Wat een ervaring! Het gaf me inzichten in hoe ik graag zou willen omgaan met verschillende gebieden in mijn leven.  Maar wat me heel erg is bij gebleven is hoe ongelofelijk fijn ervoor mij werd gezorgd, ik hoefde aan niets te denken, alleen maar mee te gaan met dag en het moment. Ik heb altijd gezorgd voor een ander in mijn leven, de ander was het allerbelangrijkst, en dat ik moe was, het graag anders zou willen was niet belangrijk en in dit weekend mocht ik alleen maar aan mezelf denken en vooral beleven. Fijn en mooi maar op sommige momenten confronterend.  Er was werk aan de winkel, daar kwam ik wel achter. Maar dit keer op een liefdevolle manier, niet de harde weg.

Inspiratie Sessies en Coaching in combinatie met Hormoonfactor Training
En zo kwam ik bij Maaike voor de inspiratiesessies. We stelden duidelijke doelen . Ik kreeg praktische adviezen mee naar huis. Soms landden de dingen wat later bij mij, dat gaf niet. Dat is hoe ik soms voel en leer. Verschillende gebieden bespraken we.

Pijler-1: Voeding ‘Niet minder maar beter!’
Ik at al jaren behoorlijk streng vegetarisch en ik had me best wel verdiept in hoe het goed te vervangen zodat ik wel aan mijn voedingsstoffen kwam. Bij Maaike kwam ik erachter dat ik breder moest gaan kijken, naar de bouwstenen die mijn lijf nodig heeft maar ook  naar de lange termijn effecten. Middels de hormoon factor training methode begeleidde Maaike mij op haar eigen manier.  Een aangepaste manier van eten voor mij,  dus met de basis van de hormoonfactor maar aangepast wat bij mijn situatie past en in waar ik voor sta. Daar hoorde bijvoorbeeld voor mij ook zoet bij, zoet betekent liefde, en ik had liefde voor mezelf nodig.  Die manier van kijken naar voeding leerde dat ik mezelf  ben gaan begrijpen wat de werkelijke reden is van mijn verlangen naar zoet eten. En dat het prima is om zoete dingen te eten als deze ook voeden en niet alleen maar vullen maar dat ik ook aandacht mag schenken aan mijn binnen wereld, dat daar het werkelijke verlangen zit.

Pijler-2: Beweging ‘Niet meer maar anders!’
Ook keken we naar mijn manier van bewegen/sporten. Hier zat ook veel “moeten” achter omdat ik overtuigingen hierover had. We keken samen naar hoe ik dit anders zou kunnen inrichten zodat het sporten mij ging dienen en niet andersom. Dat houdt voor mij in, anders bewegen. Met meer aandacht voor mezelf.

Pijler-3: Stress ‘Maak je niet Dik!’
Zo bijzonder leerzaam waren hierin alle handvatten. Werkelijk, ik kwam tot het besef dat ik zelf degene ben die alles moest van zichzelf. Ik maakte in mijn hooft alle afspraken met mezelf over hoe ik vind dat alles gedaan moet worden en wanneer etc. etc. En zo heb ik geleerd, dat ook ik zelf, de enige ben die hierin de regie heeft om dit handelen zo aan te passen zoals ik dat wél wens. Dat is mij gelukt en heeft me zoveel meer rust gegeven waardoor ik meer geniet van alles wat ik wil, doe, beleef en aandacht geef.

De afronding van deze helende reis?
En zo zijn we ruim een half jaar verder. Mijn zesde en laatste consult bij Bloei en Leef  staat gepland. En het is goed zo. Ik heb veel geleerd hoe trouw te zijn aan mezelf, ik heb de handvaten gekregen en geleerd hoe  contact met mijn binnenwereld kan maken en kan behouden en mag van mezelf nog een heel leven leren. En heel belangrijk, ik ben gaan geloven mijn eigen woorden. Maaike heeft daar op hele eigen wijze een onderdeel vanuit gemaakt en ik ben blij dat ik op reis ben gegaan naar mezelf en ik haar een stukje heb meegenomen daarin. Ik ben Maaike  dankbaar dat ze een stukje met mee wilde reizen, mijn rugzak sterker heeft gemaakt zodat ik haar beter kan dragen zonder vermoeid te raken en mij mijn eigen weg liet uitstippelen maar met haar als reisboek voor de kennis die ik wilde vergaren.

Nu kan ik zelf mijn rugzak oppakken en verder gaan met mijn reis die me van alles gaat laten meemaken, ik geloof weer in mezelf en heb een sterke rugzak op mijn rug!

Groetjes Froukje 

 

Heb je vragen? Volg je hart en neem contact met ons op!

Contact  printen
Deel deze pagina
 

BESTEL

ons kookboek
"Natuurlijk Samen Koken"