Zoekveld

Recept
6 personen     30 minuten

Peper-Noten Cup-Cake

Winter-dipje?

Recept
6 personen     60 minuten
Blog

Succesverhaal

08 nov 2016

Van alles geprobeerd, nu eindelijk van mijn klachten af!

Een hele zoektocht én van alles geprobeerd!
Ben ik door de hormoonfactor training, die ik bij Maaike in haar praktijk gevolgd heb, eindelijk van mijn klachten af! Dit heeft ontzettend veel voor mij betekent en daarom deel ik graag mijn ervaring met jou. 

De afgelopen jaren heb ik van alles geprobeerd om van mijn langdurige maag-, maar vooral darmklachten af te komen. Ik ben in het ziekenhuis van behandelaar naar behandelaar geweest. Darmonderzoeken hebben plaats gevonden, diverse andere trajecten, uiteindelijk was de conclusie, prikkelbare darmsyndroom. Een verzamelnaam voor een chronische darmaandoening waar heel veel mensen last van hebben. Ik werd doorverwezen naar een diëtist. Ik heb diverse aanpassingen geprobeerd, maar de vinger op de zere plek leggen lukte niet. Ik bleef vermoeid en last houden van obstipatie. Wat voortkwam uit de langdurende obstipatie, door de druk waar obstipatie mee gepaard gaat, was dat ook mijn bekkenbodem niet meer goed functioneerde. Bekkenfysiotherapie volgde. Onderhand zat ik gevangen in een web van pijnlijke, lichamelijke klachten. Ook mentaal raakte ik verstrikt in een cirkel van spanningsklachten die maar toenamen en toenamen.

"Ik wilde niet klagen, positief blijven, ik was immers verder gezond, het was niet ernstig gelukkig, wat mag je dan klagen".
(Dat dacht ik toen, nu besef ik dat je langdurige chronische klachten echt serieus moet nemen, en vooral ook serieus wil nemen)

Ik probeerde steeds zo goed en zo kwaad als het kon naar buiten toe te verbergen dat ik me steeds ongelukkiger ging voelen. Naar de wc gaan durfde ik nagenoeg niet meer, omdat ik maar zo een uur weg kon blijven. En dit klinkt misschien niet te begrijpen, maar dit was de realiteit, het was soms nog langer. Wat leg je uit als je terug komt van de wc, als er klanten op je wachten, afspraken. Naast de woorden die je ervoor zoekt omdat het al gênant genoeg was, blijf je daarna ook nog over met de lichamelijke pijn. Tijdens etentjes en bezoekjes zat ik zo in een tweestrijd met mijzelf omdat je het op dat moment wel uit je hoofd laat naar het toilet te gaan. Terwijl je dan voorbij gaat aan jezelf. Want ik wist, als ik nu niet ga, lukt het sowieso weer dagen niet.

Op vakanties werd het nog erger omdat het eten in het buitenland ook eerst gewenning nodig had en ik nog steeds niet de goede weg had ontdekt richting verbetering. Ontspannen lukte amper,  ik gaf mezelf overal de schuld van, wilde graag mee kunnen doen aan activiteiten, dat deed ik ook, maar van binnen schreeuwde mijn lichaam om mijn aandacht. Stress nam mij in beslag. Continu. Ik heb ook diverse behandelingen in het alternatieve traject geprobeerd, dit heeft redelijk vaak geholpen, maar hielp nog niet genoeg. 

Bij Maaike volgde ik Yoga lessen en ademhalingstechnieken om te leren ontspannen, hiermee was ik een tijdje gestopt en afgelopen jaar besloot ik het weer opnieuw op te gaan pakken. Mijn leefstijl had ik door aardig wat zelf onderzoek en ondersteuning van derden al steeds kunnen verbeteren. Opgeven in de zoektocht was geen optie. Maar goed, ik was nog steeds niet van de obstipatie af en het opgeblazen gevoel. 
Maaike attendeerde mij op het Detox Yoga Weekend die zij organiseert vanuit het bedrijf van Maaike en Alwin, Bloei en Leef.  Daar heb ik écht geleerd wat anders eten is, bovenal hoe lekker dat is! Hoe makkelijk! Sinds de écht juiste aanpassing in het eten, het weten van wat juist eten is, het doen, het toepassen, kan ik weer elke dag naar de wc, (ik geloof het soms nog niet) maar ik kan écht weer elke dag naar het toilet! Een boodschap (leuk hé dubbele betekenis) die je normaal gesproken niet van de daken wilt schreeuwen, maar nu wel! :) Nu ik écht anders ben gaan leren eten, geleerd heb wat je wel en juist niet bij elkaar eet, wat hormonen vóór je en mét je kunnen doen, welke voeding wel en niet bij je past...

"Voel ik mij, weer mij!".
Echt, wauw, dat is zo'n mooi en dankbaar cadeau.

Ik heb me om heel eerlijk te zijn echt soms verloren gevoelt, ik wist niet meer wat te doen. Je bent namelijk in principe gezond, maar je voelt je niet zo. Hoe kon ik dat overbrengen, in het ziekenhuis kreeg ik nauwelijks tools mee. Terwijl ik nu een rijkdom aan informatie heb die makkelijk toepasbaar is. Ik heb de puntjes op de i.

'HOE DAN', is vaak je vraag. Ja toch?!
Daar heb ik nu eindelijk antwoord op. Ik voel me weer fitter, gezonder, krachtiger, ik ben een stuk minder vermoeidheid en het gevoel van schaamte, verloren zijn, heeft plaats gemaakt voor rust, ontspanning en een stuk geluk.

Terwijl ik dit typ merk ik dat ik ontroerd ben door de dankbaarheid die ik voel voor Maaike en de wijze waarop ze de Hormoonfactor Training en begeleiding geeft. Ik wil je vooral meegeven, als je zoekende bent in wat nou gezonde voeding is, wat dit voor je kan doen, diverse (soms ongekende vage) klachten hebt, of je herkent jezelf in mijn verhaal, ga ervoor en maak kennis met haar. Gun het jezelf. Ook als je interesse hebt in voeding, stress verminderen, hoe hormonen werken, zou ik zeggen ga ervoor! Stop met analyseren of het zelf uitzoeken, ga voor DOEN, gun jezelf je gezondheid, geluk, fitheid en energie. Laat je inspireren door Maaike en haar enorme schat aan kennis. 

Dankjewel voor de moeite om mijn verhaal te lezen. Ik hoop ook dat ik je heb mogen inspireren om jezelf te gunnen wat je waard bent en dat er altijd nog mogelijkheden zijn.

Succesvolle groet,
Marleen

 

Heb je vragen? Volg je hart en neem contact met ons op!

Contact  printen
Deel deze pagina
 

BESTEL

ons kookboek
"Natuurlijk Samen Koken"