Zoekveld

Recept
10 personen     30 minuten

Vijgen bonbon

Klinkt als en smaakt naar meer!

Weetje
Prachtig mooi in geur, smaak en beleving!
Weetje

Rabarber

03 okt 2016

Groentesoort die fruitig smaakt!

Rabarber is een groentesoort die fruitig en fris smaakt mét een stevig zuurtje! 
Wordt geoogst van maart tot juli want dan zijn de stengels op hun best. Vroeger werd rabarber als medicijn gebruikt vanwege zijn laxerende werking.
Pas omstreeks 1600 is ontdekt dat de stelen ook heerlijk zijn om te eten én te verwerken in toetjes en gebak! Kijk maar, wij hebben dit kee een overheerlijk rabarber taart recept! 

Rabarber heeft zowel voordelen als nadelen voor de gezondheid!
De voordelen wegen tegen de nadelen op als je de groente op een gezonde manier klaarmaakt en deze met mate consumeert.

Voordelen:

Nadelen:

Wat oxaalzuur doet? 
Oxaalzuur bindt zich in het lichaam met calcium. Dat is een reactie van het lichaam om het oxaalzuur te neutraliseren en uit het lichaam te elimineren. Dit effect kun je milderen door rabarber te schillen, de stukken kort te koken en het kookvocht weg te gieten. Hoe meer oxaalzuur in het lichaam aanwezig is, hoe meer calcium aan het lichaam onttrokken wordt. Dat kan botontkalking veroorzaken en het verhoogt de kans op nierstenen.

Oplossing? De angst weer weg tips op een rijtje!

 

 

Heb je vragen? Volg je hart en neem contact op!

Contact  printen
Deel deze pagina