Zoekveld

Weetje
Pit waar zon in zit!

Zonnebloempitten

Pit waar zon in zit!

Blog
Dit potje gaat altijd met me mee!
Maaike Yoga

Maaike Yoga

14 nov 2016

Breng jezelf en je lijf meer in balans!

Wat brengt Yoga jou? 
Dat is voor iedereen verschillend. De één kan door Yoga beter ontspannen en krijgt er een betere nachtrust door. De ander ontwikkelt een betere energie, coordinatie, evenwicht en balans. En weer een ander bereikt zijn of haar gewichtsbalans met Yoga. Er zijn veel verschillende manieren om uitdrukking te geven aan wat Yoga is.

Een mooi voorbeeld vind ik de vertaalslag vanuit de natuur en het dierenrijk. Een dier zal het nooit in zijn hoofd halen om te willen lijken op een ander dier. Een dier kent geen 'garderobe met verschillende maskers' of zal zijn gedrag niet aanpassen naar hoe hij denkt dat de ander wil hoe hij moet zijn. De pure authentisiteit is volledig aanwezig. Eigenlijk is dat ook wat jij en ik hebben, maar daar zijn we door alle impulsen van buitenaf en deze snelle maatschappij veelal vanaf geraakt.

Yoga brengt jou weer dichter bij jezelf en weer in contact met je gevoel en gezonde verstand. Het gevolg is dat je bewuster gaat en staat waar je bent, beter keuzes kunt maken die bij jou passen, geen 'ja' zegt als je 'nee' bedoelt of andersom. Ofwel: door de bewegingen ontwikkel je je bewustzijn. Je voelt minder de behoefte om de dingen om je heen te veranderen, maar je leert om er zelf anders mee om te gaan. Én.... een prachtige bijkomstigheid is dat je fit, vitaal, sterk en soepel blijft tegelijk! Wat wil je nog meer?

Ben je al enthousiast of geïnspireerd geraakt?
Wil je een keer ontdekken wat het voor jou kan betekenen? Dat kan!  

Tips!

Waarom ik zo van Yoga houd?

Alle soorten Yoga en beweging hebben mij mijn hele leven altijd geinspireerd. Als 5 jarig meisje zat ik al op kinder Tai Chi. Thuis deden we yogaoefeningen en totdat ik mijn yogaopleiding ging doen heb ik bijna alle soorten dans beoefend. Ik gaf toen ook danslesen aan kinderen en demo teams in combinatie met het welbekende Body Balance. Daarna volgde de stap dat ik Yoga niet langer voor mezelf wilde houden. Ik wilde het delen en doorgeven in eigen stijl. Ik vind het fascinerend om mee te mogen beleven hoe iemand binnenkomt en weer een stapje verder in beweging en ontwikkeling terug naar huis gaat. Het is werkelijk een weldaad voor je fysieke en mentale evenwicht om verbinding te leggen tussen jezelf en je lieve lijf! 

Sinds 2005 geef ik Yoga. Dit zijn lessen waarin ik diverse yogasoorten combineer. Hierbij kun je denken aan Hatha, Prana Yoga Flow, Yin, Dru, Hormoon Yoga en Kundalini. De combinatie van deze Yogasoorten zijn de basis van mijn lessen, maar daarnaast geef ik een extra verdieping door invloeden van de Adem- en Ontspanningstherapie, verschillende soorten meditaties, visualisaties en Mindfulness. 

Geven en doorgeven kan alleen zuiver blijven als ik bij mezelf begin. Daarom koester ik mezelf blijvend te ontwikkelen zowel als Yogadocent en als Yogastudent! Er zijn zoveel soorten, zoveel stijlen en zoveel mogelijkheden, maar vooral de enorme diepte en verandering die yoga in zich heeft, vind ik fascinerend, inspirerend en wil ik blijvend ervaren, delen en doorgeven. Toen ik begon was de naam voor mijn lessen Flow, inmiddels noemt iedereen het 'Maaike-Yoga' van Bloei en Leef, vandaar deze naam. Hoe dit kan zegt vast genoeg. 

Yoga en een Inspiratie Sessie versterken elkaar!

Heb je vragen? Volg je hart en neem contact met ons op!

Contact  printen
Deel deze pagina
 

BESTEL

ons kookboek
"Natuurlijk Samen Koken"