Zoekveld

Recept
4 personen     25 minuten

Witlof salade

Lof voor je lijf!

Recept
5 personen     180 minuten
Compassie Retraite

Compassie Retraite

04 feb 2017

'Ik wil net zo lief voor mezelf zijn, als ik ben voor een ander!'

Wat is een compassie retraite?
Tijdens jouw compassie retraite leer je jezelf net zo te behandelen als je een goede vriend behandelt. In plaats van onophoudelijke zelfkritiek voor je tekortkomingen en fouten, train je een welwillende houding naar jezelf en anderen. Wetenschappelijk onderzoek toont een sterke samenhang tussen compassietraining en gezondheid, kwaliteit van leven en weerbaarheid bij tegenslag aan. Je krijgt inzicht in de rode draad van herhalende factoren in jouw leven die ontwikkeld zijn door je levenservaring. Door hier inzicht in te krijgen, maak je het mogelijk om de herhaling van beperkingen op een zachte en liefdevolle manier te doorbreken, waardoor je 'bewust-zijn' ontwikkelt. Het gevolg is dat je oude informatie en overtuigingen leert ombuigen zodat ze niet meer tegen je gaan werken maar jou juist ten goede zullen komen en gaan dienen. De optelsom hiervan schenkt 'heling', ofwel meer balans tussen fysiek en mentaal, tussen leven en werk.    

Wat bereik je?
Je ontwikkelt een mildere houding naar jezelf juist op de momenten dat je dat goed kunt gebruiken. Je wordt veerkrachtig bij stress, ongemakken en heftige fases in je leven van bijvoorbeeld verlies, scheiding of pijn. Het verhoogt je rust, verbetert je nachtrust en herstel, geeft diepere ontspanning en betere omgang met zelfbewustzijn. Naast beter slapen is het gevolg meer levensvreugde, plezier en betekenis ervaren met jezelf, in je werk, priveleven en de wereld om je heen. Door deze compassietraining verrijk je jezelf in persoonlijke groei- en ontwikkeling. Je bent in staat om op je eigen pad te blijven, waar je ook gaat of staat. Je leert te leven en handelen naar zoals jij zelf wilt en niet zoals jij denkt dat een ander vindt hoe jij het zou moeten doen. Je zal na de training jezelf minder vaak betrappen op dat jouw 'nee' eigenlijk een 'ja' had moeten zijn of andersom. 

Wat krijg je tijdens het weekeind?

Waar en wanneer zijn de 'Hart Verwen Compassie Retraites'?

Onze weekeinden worden verzorgd op het prachtige Meeuwenveen in Drenthe, omarmd door een uniek stukje natuur. Wij maken gebruik van gebouw C. Onze eerstvolgende weekeinden organiseren wij op: 

Het moment van 't nu, is het begin van de rest van je leven!

Heb je vragen? Volg je hart en neem contact met ons op!

Contact  printen
Deel deze pagina
 

BESTEL

ons kookboek
"Natuurlijk Samen Koken"